You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Провеждане на мобилността

С цел по-добро управление на мобилността 70 ползватели от трите професионални гимназии са разделени на 3 потока, като разпределението и подборът на участниците са съобразени с капацитета и изучаваните специалности в училищата:

~  25.06-8.07.2017г. - 30 ученици и 3 придружители от ПГМЕТ Севлиево;
~  09.07-22.07.2017г. - 20 ученици и 2 придружители от ПГЕТ Стара Загора;
~  23.07-5.08.2017г. - 20 ученици и 2 придружители от ПГЕХТ Плевен.

Пътуване

Пътуването се осъществява с организиран автобусен транспорт от гр. Севлиево, гр. Стара Загора и гр. Плевен до летище София и обратно, както и от Летище Венеция Марко Поло до Падуа, Италия.

Самолетен транспорт по маршрут София – Венеция – София.

Местен организиран транспорт на територията на Италия за провеждане на екскурзионни дейности и посещение на културно-исторически забележителности и местности през почивните дни.

Престой

Престоят на участниците по проект TECHTRAIN включва 13 нощувки на пълен пансион на територията на Парка за възобновяема енергия „Фениче“ в Падуа, Италия. Ученици и преподаватели се настаняват в спалните помещения на хостела в парка „Фениче“, специално пригодени и отговарящи на всички условия и изисквания на италианското законодателство. Спалните помещения разполагат със санитарни възли, климатична инсталация и денонощна охрана, перално помещение, Wi-fi и др.

Изхранване

Храната се осигурява от кетъринг фирма, която ежедневно доставя закуска, обяд и вечеря за учениците. Участниците се хранят както на открито, така и в столовата на парка. На територията на парка има вендинг автомати за вода, безалкохолни напитки, пакетирани стоки, като бисквити, вафли и т.н. В близост до парка има два супермаркета, аптека и сладкарница.

Обучение

Обучението се провежда на територията на парка за възобновяема енергия „Фениче“ и фирмите работодатели по предварително изготвена работна програма. Теоретичните и практически занимания започват от 9:00 часа сутринта след закуска и продължават до 17:00 часа от понеделник до петък, с 1 час обедна почивка.

Екскурзионна програма

В програмата е включена организирана екскурзия с автобусен транспорт през почивните дни до Венеция. Учениците ще бъдат придружавани от преподавателите, представители на фондация „Фениче“ и експерт от Европейски център за качество ООД.

Развлечение и отдих

В свободното си време учениците ще може да упражняват спортни дейности – футбол, волейбол, тенис, карти и др. занимателни игри. Организиране на музикални вечери, разходки в централната част на Падуа и други интересни дейности.